Herroepingsrecht

Kan ik geleverde boodschappen terug brengen?

U heeft het recht om bepaalde producten binnen een termijn van 14 dagen terug te brengen bij Bij Uitstek waar u de bestelling heeft gedaan. U krijgt uw geld inclusief leveringskosten binnen 14 dagen na ontbinding terug. Wij verkopen hoofdzakelijk voedingsproducten. Voor het beoordelen van deze producten is het niet nodig om ze uit te pakken. Doet u dit toch, dan kunnen veel producten bederven of niet meer als nieuw worden verkocht. De waardevermindering, waarvoor u dan aansprakelijk bent, kan oplopen tot 100% van de aankoopwaarde.

Hoe werkt het terug brengen van boodschappen?

U kunt uw boodschappen ook terug brengen door uw kassabon of factuur te tonen bij Bij Uitstek.

De gemakkelijkste manier om te retourneren is het meegeven van de boodschappen aan Bij Uitstek wanneer uw eerst volgende bestelling wordt afgeleverd. Dit kan alleen als uw volgende bestelling binnen 14 dagen na ontvangst van de eerste bestelling wordt gedaan.

Als u niet van plan bent om binnen 14 dagen een nieuwe bestelling te doen, kunt u aan Bij Uitstek vragen de retourproducten op te halen of u kunt de retourproducten bij Bij Uitstek afgeven. De kosten voor u zijn in het eerste geval dan wel hoger (zie hieronder).

Wat zijn de kosten voor het terug brengen van boodschappen?

Als u alle bestelde boodschappen teruggeeft, dan krijgt u de volledige bezorgkosten voor die bestelling terug. Als u maar een gedeelte van de bestelling teruggeeft, dan kan Bij Uitstek besluiten om slechts een evenredig gedeelte van de bezorgkosten te vergoeden.

Indien u de goederen niet bij een volgende bestelling binnen 14 dagen bij Bij Uitstek kunt meegeven, kunt u een afspraak maken om de retourproducten te laten ophalen of u kunt de retourproducten bij Bij Uitstek afgeven. Wanneer de goederen moeten worden opgehaald door Bij Uitstek, kost dit €15,- per keer. Dit zijn de werkelijke kosten voor het ophalen en terugbrengen van de producten.

Welke boodschappen kan ik niet terug brengen?

  • Geretourneerde producten dienen indien redelijkerwijs mogelijk onbeschadigd en in originele staat te zijn .
  • Daarnaast kunnen bepaalde bij wet genoemde categorieën producten niet worden geretourneerd.

Onder deze categorieën vallen (indien van toepassing):

  • Makkelijk kopieerbare producten (zoals cd's, dvd's en games) waarvan de verzegeling na levering is verbroken, loten/kansspelartikelen en cadeaukaarten;
  • volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn (zoals een taart op maat);
  • producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben*;
  • producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne (zoals voedingsproducten die kunnen bederven) en waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
  • producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere zaken;
  • kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van een overeenkomst voor de geregelde levering van dergelijke publicaties;

*Houdbaarheid

Producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben zij onder meer: versartikelen, zoals onder andere groente, fruit, brood en gebak, alsmede alle gekoelde en diepgevroren artikelen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met kookstudio Bij Uitstek 0478 553900 keuzemenu 7. Tussen 8:00 - 17:00 uur op maandag t/m zaterdag.

U kunt ook terecht in de naastgelegen supermarkt PLUS Guido van Dijck die samenwerkt met kookstudio Bij Uitstek in de tot standkoning en verkoop van de maaltijden.