Ambitie

Als supermarktondernemer van PLUS Guido van Dijck richt ik me met de verkoop van levensmiddelen op het voorzien van de eerste levensbehoefte van mensen. Op het juiste moment de juiste artikelen voor de juiste prijs aanbieden is een leuke uitdaging. Maar ik voelde dat er meer moest zijn dan alleen dat. Ik ging op zoek naar een manier om het gebruik van levensmiddelen onder de aandacht te brengen bij mensen. 

Uit gesprekken die ik met mensen voerde en bezoekjes die ik bracht aan andere bedrijven ontdekte ik dat er veel interesse is in nieuwe gerechten, andere bereidingswijzen en adviezen over maaltijden. Hierdoor ontstond bij mij de wens om klanten meer te gaan adviseren, motiveren en inspireren. Ik wil gaan uitleggen hoe producten het best te gebruiken zijn en welke verrassende combinaties er te maken zijn. Ik wil mijn klanten mee nemen op een reis door levensmiddelenland.

Guido van Dijck

Inspireren

Inspireren

Ik was er snel uit dat als je mensen wilt inspireren met levensmiddelen, je het beste kookworkshops en proeverijen kunt aanbieden. Op een leuke, gezellige en ontspannen manier laten zien hoe ingrediënten smaken en hoe je ze kunt gebruiken in gerechten. Denk hierbij aan typische gerechten als hutspot, een hamburger of het thema Mexicaans maar ook aan het bereiden van de ideaal gebakken biefstuk of asperges met de perfecte bite.

Ook het openen van een lunchroom met een open keuken hoort hierbij. We krijgen zo op een andere manier contact met onze klanten en met een perfecte lunch kunnen we ze ook weer inspireren.

MVO

Daarnaast richt ik mij al langere tijd op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Een onderdeel daarvan is het beperken van reststromen. We zien overal een duidelijke trend om de hoeveelheid afval te verminderen. Ook in de supermarkt wordt veel weggegooid maar lang niet altijd gaat het hier om onbruikbare producten. Soms is een verpakking beschadigd, zit er een plekje op een appel of komt de houdbaarheidsdatum dicht bij waardoor klanten het laten liggen. Toch zijn deze producten zeker nog geschikt voor consumptie.

Er zijn al meerdere initiatieven op dit vlak en na het bezoek aan een collega heb ook ik het idee omarmd om deze categorie producten in te zetten voor de bereiding van kant en klare maaltijden. De insteek is helder: dat wat echt niet geschikt meer is verdwijnt in de afvalbak maar onverkoopbare maar kwalitatief nog prima producten vormen de basis voor een mooi assortiment aan gemaksmaaltijden. Dit concept wilde ik graag uit gaan rollen maar dit kon ik niet in de winkel zelf doen. Een andere locatie was dus gewenst maar vanuit praktisch oogpunt wel in de buurt van de winkel.

Na het zorgvuldig wegen van diverse opties is uiteindelijk het idee ontstaan voor wat nu onze kookstudio Bij Uitstek geworden is. Inmiddels is de kookstudio volledig gerealiseerd en hebben we al een aantal “testactiviteiten” georganiseerd welke goed ontvangen zijn. Het project rondom het maken van maaltijden is al volledig geïntegreerd in onze dagelijkse processen. In de winkel vliegen de maaltijden als warme broodjes over de toonbank en ook gaan we ze online aanbieden. Kijk hiervoor eens in onze webshop.

Webshop bezoeken

Meer weten?